Dla nas najważniejsza jest jakość! W związku z tym zdecydowaliśmy prowadzić restaurację, zgodnie z filozofią „Slow food” w tradycyjny sposób bez użycia konserwantów. Staramy się w naszym menu użyć składniki jak najlepszej jakości, począwszy od zwykłych ziemniaków, które kupujemy od rolników dbających o jakość produktów, po mięsa z certyfikowanych firm, a jagnięcina, którą używamy jest całkowicie pozbawiona jakichkolwiek konserwantów. W okresie letnim większość ziół, które używają nasi kucharze pochodzą z naszej ekologicznej szklarni, która znajduje się z tyłu naszej restauracji.
Nasz obiekt staje się coraz bardziej rozpoznawalny ze względu na luksusowe sale weselne, postanowiliśmy więc na wesela również wdrożyć naszą filozofie gotowania, i tak została uruchomiona nasza gablotka z tradycyjnymi wyrobami, które można zakupić na restauracji oraz znaleźć na szwedzkich stołach podczas przyjęć weselnych i innych imprezach organizowanych w naszym lokalu.
Gama produktów, które produkujemy cały czas się poszerza, w związku z dużym zainteresowaniem gości tymi produktami.
Jest parę produktów, które zostały wpisane na stałe do naszej gablotki, są to:
- Kiełbasa z jagnięciną, wędzona w naszej wędzarni w skład której wchodzą mięso wieprzowe, mięso jagnięce, jelitka wieprzowe oraz przyprawy.
- Kabanosy z jagnięciną, skład dokładnie taki sam jak kiełbasa, lecz formowana w jelitkach jagnięcych.
- Szynka wieprzowa, wędzona w naszej wędzarni, skład to mięso wieprzowe, czosnek oraz przyprawy.
- Schab wieprzowy, wędzony w naszej wędzarni, skład to mięso wieprzowe, czosnek oraz przyprawy.
- Boczek wieprzowy, wędzony w naszej wędzarni, skład to mięso wieprzowe, czosnek i przyprawy.
- Domowy smalec, w skład wchodzi smalec wieprzowy, mięso wieprzowe, cebula, czosnek, przyprawy.
- Domowy pasztet, skład to mięso wieprzowe, wątróbka drobiowa, smalec wieprzowy, żurawina, przyprawy.
- konfitury owocowe, skład to owoce, cukier oraz przyprawy korzenne.
Wszystkie produkty można nabyć w naszej restauracji.